سعادت، محمد. آیت الله سعادت فرزند حجت الاسلام حاج میرزا عبدالغنی تلقائی در چهارم تیرماه 1323 در حسن آباد جرقویه متولد شد. پنج ساله بود که مادرش او را به مکتب خانه برد و طی دو سال قرآن را به اتمام رساند.
وقتی که در سال 1329 دبستان در حسن آباد و در خانه ی حاج سید محمدرضا طباطبایی تأسیس شد، در آنجا شروع به تحصیل کرد و تا کلاس ششم ابتدایی ادامه داد. امکانات آن دوران اجازه ی ادامه ی تحصیل در شهر یا محلی دیگر نداد و در نتیجه تحصیلات جدید متوقف شد.
سال 1336 به اصفهان مهاجرت و در مدرسه نیماورد تحصیلات حوزوی را آغاز کرد. البته پس از آن جامع المقدمات را نزد پدر در حسن آباد خوانده بود و در اصفهان از سیوطی شروع کرد.
تحصیل در آن مدرسه هفده هجده سال ادامه یافت. مدتی اسفار را نزد مرحوم حاج شیخ عباس ایزدی امام جمعه ی سابق نجف آباد آموخت.
مدت شانزده سال در درس آیت الله حاج شیخ عباس علی ادیب شرکت کرد. کتاب های مکاسب شیخ انصاری و کفایتین و پس از آن درس خارج را از محضر او بهره برد. همچنین سه سال در درس خارج آیت الله حاج آقا حسین خادمی و سه سال در درس خارج آیت الله العظمی حاج شیخ حسین مظاهری شرکت کرد.
استادان دیگر وی حاج سید محمدعلی صادقی و حاج شیخ محمدحسن صافی و آیت الله حاج شیخ علی سدهی مشکاتی است.
سال 1346 در دانشکده ی معقول و منقول (الاهیات) امتحان داد و دیپلم گرفت. زمینه ی استخدام فراهم بود اما پدر او اجازه ی خروج از لباس روحانیت را نداد و در نتیجه در کسوت روحانیت باقی ماند.
آیت الله سعادت در کنار تحصیل، دروس پایین تر را نیز تدریس می کرد. وی این کتاب ها را تدریس کرده است: جامع المقدمات، سیوطی، مغنی، معالم الاصول، قسمتی از مختصر المعانی سعد تفتازانی و قسمت هایی از کتاب رسائل و مکاسب شیخ انصاری و...
وی بیش از ده سال است که در دفتر آیت الله مکارم شیرازی در اصفهان علاوه بر پاسخ به مسائل شرعی، از آیت الله مکارم در رسیدگی به وجوه شرعی و اموری که نیاز به اجازه ی حاکم شرع دارد، نمایندگی دارد.
آیت الله سعادت اجازات زیر را از علما و مراجع تقلید عصر خود دارد:
ـ وکالت از آیت الله فاضل لنکرانی در امور حسبه (کارهایی که مجتهد دخالت می کند مثل تعیین تکلیف اموال گم شده و ...). در تصرف وجوه شرعی تا ثلث را اجازه دارد که در راهی که شرع تعیین کرده به مصرف برساند و نیز اجازه ی نقل روایت.
ـ اجازه ی مطلق از آیت الله حسین مظاهری چه در امور حسبه و چه در تصرف در وجوه شرعی بدون هیچ قید و شرط.
ـ اجازه ی مداخله در وجوه شرعی تا نصف از آیت الله مکارم شیرازی.
ـ اجازه از آیت الله خادمی در امور حسبه و وجوه شرعی.
ـ وکالت از آیت الله سید محسن حکیم به واسطه ی آیت الله حاج شیخ عباس علی ادیب.
ـ اجازه از آیت الله سیستانی به واسطه ی داماد ایشان حجت الاسلام سید جواد شهرستانی. طبق اجازه ی آیت الله مکارم اجازه داده اند.
برگرفته از مصاحبه ی آیت الله محمد سعادت. ر.ک: حسن آباد جرقویه، ج 1، ص 45 ـ 52